Ми треба помош?

Изработка на дебеломер за сопирачки

Надебеломер на сопирачкитее цврста компонента типично направена од висококвалитетни материјали за да ги издржи силите и топлината што се создаваат при сопирање.Се состои од неколку клучни компоненти, вклучувајќи:

  • Куќиште со дебеломер:Главното тело на дебеломерот ги сместува другите компоненти и ги опфаќа влошките на сопирачките и роторот.
  • Клипови: Ова се цилиндрични компоненти лоцирани во внатрешноста на куќиштето на дебеломер.Кога се применува хидрауличен притисок, клиповите се протегаат нанадвор за да ги притиснат влошките на сопирачките кон роторот.
  • Заптивки и чизми за прашина:Тие обезбедуваат цврсто и сигурно затворање околу клиповите, заштитувајќи ги од нечистотија и загадувачи.Правилните заптивки се од витално значење за да се спречи истекување на течноста за сопирачките и да се одржи хидрауличниот притисок.
  • Клипови на влошки за сопирачките:Овие штипки безбедно ги држат влошките на сопирачките во дебеломерот.
  • Завртка за крвавење: Мала завртка што се користи за ослободување на воздухот и вишокот течност за сопирачките од дебеломерот за време на процедурите за крварење на сопирачките.

Покрај овие компоненти, модерните клешти на сопирачките често вклучуваат напредни функции, како што се штипки против штракаат и електронски сензори за абење на влошките на сопирачките, за подобрување на перформансите и безбедноста.


Време на објавување: 18-ти септември 2023 година
whatsapp